Ik ben Harry Jansen,

Na mijn Pensionering heb ik mijn hobby een passie voor Modeltreinen op de schaal van H0 weer opgepakt en ben een baan gaan opzetten op zolder.

Ik maakt gebruik van producten van gerenommeerde merken zoals Roco en Dimano Van Perlo Elektronica en Besturingstechniek. Het digitale aspect van de hobby wordt mogelijk gemaakt door softwareprogramma’s zoals Itrain en Icar van de firma Berros, en accessoires van MCC-modelcarparts.

Roco staat bekend om zijn hoogwaardige modeltreinen en accessoires. Ik heb verschillende Roco-treinmodellen verzameld, waaronder locomotieven, wagons en bijbehorende spoorinfrastructuur. Deze modellen zijn gedetailleerd en nauwkeurig vervaardigd, waardoor ze een waarheidsgetrouwe weergave bieden van echte treinen.

Om de treinen te besturen en diverse elektronische functies toe te voegen, maakt ik van de hardware  Dimano ontwikkeld door Van Perlo Elektronica en Besturingstechniek. Dit systeem biedt geavanceerde elektronische oplossingen voor modeltreinbesturing, waaronder digitale interfaces, decoders en sensoren. Hierdoor kan ik de treinbaan op een geavanceerde en gepersonaliseerde manier bedienen.

De treinen worden digitaal bestuurd met behulp van de softwareprogramma’s Itrain en Icar van de firma Berros. Itrain is een krachtig programma dat speciaal is ontworpen voor het beheren en besturen van modeltreinbanen. Het biedt mogelijkheden voor het creëren van realistische diorama’s, Icar is voor het wegennet.

Het instellen van Treinroutes en Autoroutes, en het simuleren van de routes in combinatie met de software/hardware voor het aansturen van specifieke elektronische componenten, waaronder die van Dimano Van Perlo Elektronica en Besturingstechniek. Deze combinatie van software zorgt voor een naadloze en geavanceerde digitale besturing van de Modeltreinen en Auto’s. MCC-modelcarparts levert hoogwaardige accessoires en Auto’s voor het maken en bedienen van het complete wegennet en voertuigen op maat gemaakt en ook verlichting, scenery materialen en andere decoratieve elementen. Ik maakt gebruik van deze accessoires inclusief het wegennet om de auto’s samen met de treinbaan tot leven te brengen. Door realistische verlichting en gedetailleerde landschapselementen toe te voegen, wordt de modeltreinbaan een waar kunstwerk